Thursday 29 November 2012

onko totuuden löytämisen hintana itsensä kadottaminen?

saaara022 saaara023 tämmöstä hassua minuuskriisimössöä väänsin tuossa kuukausi sitten yhden kouluviikon ajan. Voin rehellisesti kertoa, että vihaan ensimmäistä kahta ruutua mutta ei niitä voinut poiskaan jättää.

Sitten vielä loppuun upea biisi upealta Nick Cave &  The Bad Seedsiltä (joilta tulee muuten uusi levy helmikuussa, jos et ole kuullut). Oon luukuttanut tätä bändiä koko viikon, varsinkin Abattoir Bluesia, Kicking Against the Pricksia sekä  Murder Balladsia.

Wednesday 28 November 2012

Kysymyksiä ja vastauksen kaltaisia kuiskauksia yön pimeydestä. Kyllä, kello on kaksi yöllä.

minkä "supervoiman" ottaisit itsellesi?  - se klassinen lentotaito. Toisaalta nään aina silloin tällöin painajaisia lentämisestä, joten en tiedä olisiko se sitten niin kivaa.
mikä on sun lempiherkku?  -voi liikaa näitä! lemppari makea herkku on varmaan suklaamuffinssi ja suolainen herkku halloumijuusto ja pizza jossa on oliiveja!
lempivuodenaika? miksi?  - alkusyksy on kivaa aikaa, kun ei ole liian kuuma eikä kylmä ja on helppo pukeutua ja on niin paljon hienoja fiiliksiä liikkeellä, ettei tiedä miten päin olisi!
mikä on paras alkoholijuoma?  - Iris de merdeblaablaablaa -punaviini  tai joku gato negro.
ketkä ihmiset inspiroi sua?  - varmaan edgar allan poe, beth ditto ja frida kahlo.
mistä ostat venytykset? -venytykset on suurimmaksi osaksi crazy factoryltä ja itse jostain sovellettuja (esim. joskus käytin eyelineriä, ja huulirasvan korkkia korvakoruna, ja musta ne oli oikeasti aika hienoja!).
mangusti2.jpg
onko sulla sivukalju molemmilla puolilla päätä? - joo, ollut jo hyvän tovin!
osaatko tehdä täydellisen frontside ollien? - vielä joku päivä hähää!
mikä on rollon paras baari/bailausmesta (siis ei kenenkään oma asunto)?  -tinke ja kauppayhtiö on parhaat menomestat täällä joulupukki hoodeilla!
kuinka isot venyt sulla on?  - muistaakseni 16mm
sun lempibändit/-artistit?   - kestosuosikit Sur-rur, Interpol, Risto ja Joose Keskitalo. Uudemmat lempparit .. no äh ne vaihtelee koko ajan.
onko sulla parhaita kavereita?  - tavallaan on kolme sellaista ihmistä, joita ilman mun elämä ois aika ikävää. eli joo.
kuka on mukavin uusi tuttavuus kuluvalta syksyltä?   - tällaisia tapauksia on tullut paljon tänä syksynä mun elämään, mikä on aivan ihana asia!
ootko yllättynyt viime aikona jostaki sillee tosi paljon?  - olen, mutta se, mistä yllätyin jääköön omaksi tiedokseni!
onko menoa seuraavalle viikonlopulle vai löhöätkö kotona?   - voisin pitkästä aikaa löhötä kotona ja lukea hyviä kirjoja ja siivota.
kuinka kauan oot pitäny blogia ja mistä sait idea blogiin? - Aloitin tän tuossa pari vuotta sitten 23.12 , kun tuntui että tää vois olla hyvä paikka julkaista ottamiani valokuvia. Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt tätä systeemiä oikeasti haluaa seurata 123 ihmistä. mitä ihmettä oikeasti??

mangusti3 mitkä on sun lempi blogeja?  - aika vähän luen blogeja, mutta jos nyt pitää sanoa, niin Jumala halkaisi ihmisen kahtia, Slåmeinfojl ja sitten eräs kaunis valokuvausblogi jonka nimeä en nyt muista!
mikä lempi musiikkia?  lempi_musiikkiani on kaikki mikä kuulostaa mun mielestä hyvältä siinä mielen_tilassa! eikös ollutkin ihanan yksityiskohtainen selitys? :--)
mikä on hauskin haukkuma/lempinimi millä sua on kututtu ? mistä sellanen ? Hauskin on varmaan ala-asteella keksitty lempinimi Sahti. kaverit lakkas kutsumasta mua sillä nimellä, kun kuulivat että sen nimistä alkoholijuomaa on olemassa! JÄRKYTTÄVÄÄ.  :-- D karmein ja kuitenkin hauskin haukkumanimi on ehdottomasti pulunnussija. Tää on oikeasti aika kryptinen ja olin mua näin haukkuneelle tyypille kauan äkeissäni.
millon aattelit yksin muuttaa?  - sitten kun kela rupee kaveeraan mun kans ja myöntää mulle asumistukea. eli vissiin lukion jälkeen vasta, tai sitten jos saan jostain kämppiksen joka kestäis asua mun kanssa samassa talossa.
miten kuvailisit asuntosi sisustusta jos yksin asuisit ?  - semmoinen avara, valkomusta väritteinen, hyllyssä paljon tavaraa ja kiinnostavia koriste-esineitä. niin ja yksi seinä olisi täynnä keikkajulisteita (mun nykyisen huoneen seinällä on vain murto-osa keikkajulisteista mitä oon vuosien varrella hamstrannut kaduilta!).
mangusti4
ps. nää ihanat mangustikuvat on pikkusiskoni kouluesitelmästä. hän otti kuvat koulukirjan kuvista. eli ööö kelle copyright kuuluu? äh en tiedä, mutta pääsin pälkähästä koska tunnustin syntini.

Monday 26 November 2012

silti rinnassani sykkii lämmin sydän

hei moi! Leikkasin pari viikkoa sitten taas etuhiuksiani (mulla on ikuinen pakkomielle niihin), ja siitä lähtien on ollut tarkoitus pistää niistä kuvaa tulemaan tänne suuntaan. Oon nykyään tosi laiska otattamaan itsestäni kuvia, joten nämä a) läpällä, b) peilin kautta, c) tuhannen flunssassa, d) koulun vessassa ennen biologian koetta otetut kuvat saavat nyt kelvata! '
  2012-11-21 2012-11-21 001 001
  2012-11-21 2012-11-21 001 002
huomenna olisi viimeinen koeviikon haaste edessä, en voinut lukea vaikka olisi ollut 4 päivää aikaa.  Olin tänään koko päivän valokuvaamassa ja tappamassa aikaa kuvataidekoululla. Ehkä sitte skarppaan uusintoihin. Ps. mulla on maailman ihanin äiti kun se osaa tehdä niin hyvää avokadopastaa. en ehkä taidakaan koskaan muuttaa kotoa pois.

Flunssa ei kaada rokkimiestä

Viimeyö oli ehkä elämäni top 5:ssa! Menin katsomaan Sydän,Sydäntä Tivoliin. Etkot olivat hauskat, ja vaikka jouduimmekin pari tuntia bändin soittoa aloittamaan, se oli tosiaankin sen arvoista. Keikka oli huikea, vaikka en lempibiisejäni kuullutkaan. Viimeisen biisin alussa basisti kysyi "kuka haluaa tulla lavalle? Olin fanityttöilemässä eturivissä, ja mut kiskottiin lavalle soittamaan bassoa. Se oli mieletöntä! Sitten lavalle tuli porukkaa tanssiin ja paukutteleen rumpuja ja yhtäkkiä kauan odotettu keikka olikin jo ohi.
    Jengi rupesi valumaan pois salista, ja kysäisin lavalla puuhastelevalta roudarilta, keneltä voisin pyytää lippurahojani takaisin, koska olin joutunut maksamaan, vaikka nimeni oli listalla. Tyyppi käski mun mennä bäkkärille ja kysyä basistilta. Siellä sitten hengailin bändin kanssa puolisen tuntia ja tyypit tarjos mulle juotavaa, ja pyyhkeen polvestani vuotavaa verta varten. Ihan törkeän chilliä porukkaa, sain jopa lippurahani takaisin. Sen lisäksi sain maalata bändin nimen takahuoneen seinään.

 Jälkimainingit: Tuli riehuttua ja hevattua niin antaumuksella että nyt en saa edes päätä kunnolla käännettyä. Polvet on haavoilla ja mustelmilla. Hukkasin lempikorvakoruni. Mun käsivarressa on jonkun ylimielisen lämppärihipsterkitaristinretkun nimmari, jonka pyysin vain ironisista syistä. Ei huono ilta, ihan hyvä ilta 6/5. 2012-11-24 009 2012-11-24 013
                 2012-11-24 010 
                 2012-11-24 005
                 2012-11-24 002
                 Salainen etko ja jatkopaikka! SHHH

Saturday 24 November 2012

Down the rabbit hole

aliceinw saara004 saara006 ssaaara010 saara005 ssaaara008
 Eräs koulun kuvitustehtävä viime lukukaudelta. Arvatkaa mistä kirjasta mahdollisesti saattaisi olla kyse?

Äh,  Olen maanantaista asti  ollut kipeänä, selvinnyt 2/3 koeviikosta ja ravannut asioilla. Nyt mun to-do-lista, joka vielä viikon alussa oli tappaa mut stressiin, on lähes kokonaan ruksittu ja huomenna voinkin keskittyä hölläileen. Tänään en jaksanut lähteä mihinkään, möhösin vain kotona ja join tosi hyvää roiboos-teetä maustettuna inkiväärillä ja cayennepippurilla. Tää on mun uus herkkujuoma, piristää ja lämmittää kolealla säällä ihanasti. Ehkä tää jossain vaiheessa syrjäyttää j o p a  kahvin. Tai no, empä oikeastaan usko.

En malta odottaa huomisiltaa, NIMITTÄIN upea orkesteri Sydän, sydän on tulossa rolloon keikalle ja sattuman kautta sain nimeni vieraslistaan! Tätä keikkaa onkin odotettu jo pari vuotta, joten voitte kuvitella mun tän hetkisen fiiliksen, ja pelonsekaisen olotilan kun arvuuttelen kuinka kipeä olenkaan vielä huomenna. Nyt pitää mennä ottamaan lepiä, koska uni paras lääke on (siitä nauttikaamme)!

Monday 12 November 2012

Dogs are barking at the new moon, wispering a new tune

Here's (again) pics of my photogenic dog, Ilo. Thanks and sorry. illu 2012-08-17 2012-08-17 001 011 2012-08-17 2012-08-17 001 013 2012-08-17 2012-08-17 001 009
She got the same problem as her owner has (me): she  does modeling only in side profile, and likes to frown in the pictures.


Sunday 11 November 2012

Invite me to the war every night of the summer /ASK ME QUESTION

Nää kuvat on elokuulta (hehe eli yli kolme kuukautta myöhässä), mutta halusin pistää näitä tänne näin, ku kesäisten kuvien auttaminen jotenkin helpottaa niin paljon tätä talven sietämätönvittusaatana-fiilistä.

 Mutta toisaalta ihan kiva että talvi on tullut koska:
 Kävin perjantaina extemporereissulla isäni kanssa Pyhätunturilla lautailemassa ja rentoutumassa. Oli tosi kivaa lautailla ekan kerran kahteen vuoteen, vaikka alussa olikin taidot vähän ruosteessa. Tajusin myös että mun isä on törkeän siisti tyyppi, kun keskusteltiin sen kanssa yli tunti islantilaisesta musiikista ja fiilisteltiin Tuomari Nurmiota. Ja sen mielestä Sydän, Sydän on hyvää musaa. MITÄ

  Seuraavana päivänä menin Kauppayhtiölle Vitus-taidefestivaaleille. Pirtti oli tupaten täynnä, viini virtasi ja tunnelma katossa! Tänään vietin koko aamupäivän lämpimässä kainalossa peiton alla katsellen brittikomediasarjaa Black Books. Ihan loistava ohjelma, suosittelen! flow3 DSC_4779 flow2 flow1 kysymys Ajattelin, että voisi olla hauska tehdä kysymys-postaus. Että te voitte kekkailla mulle hauskoja ja vaikeita ja mielenkiintoisia tai ihan tyhmiä kysymyksiä, johon sitte vastailisin vaikka videolla tai sitte tekstinä. Mitä ootte mieltä? Mihinkään liian henkilökohtaiseen en välttämättä vastaile. Eli kommenttia tulemaan vain! I was thinking, that it would be fun to do question-post. So if there's something you wanna ask for me, don't hesitate to put some (SHITLOADS OF) questions to the commentbox!



Monday 5 November 2012

the early maggots get the man

saara013

tänään mietin:
♦ miten monta aivosolua kuolee kuvataidekoulun pimiön kemikaaleja haistellessa viikoittain (vahingossa tietenkin!)?
♦ onko oikeiden valintojen tekeminen edes mahdollista?
♦ mikä huonoissa ja niin naiveissa high school-sarjoissa koukuttaa. tai siis miksi ihmeessä katson niitä?
♦ kuinka kauan kestää ennen kuin ihminen voi täydellisesti lakata sosiaalisesti olemasta?


Sunday 4 November 2012

Blue velvet

gz8ZmY on Make A Gif, Animated Gifs

En pahemmin pidä Lana Del Reystä, mutta tämä biisi on uskomattoman kaunis.

Lights are out on every street

2012-10-08 2012-10-08 001 229 2012-10-08 2012-10-08 001 201 2012-10-08 2012-10-08 001 233 2012-10-08 2012-10-08 001 236 2012-10-08 2012-10-08 001 267 2012-10-08 2012-10-08 001 272
2012-10-08 2012-10-08 001 168 2012-10-08 2012-10-08 001 180 Tässä on kuvia yhdeltä kauniilta syysillalta kun olin haljeta onnellisuudesta.
2012-10-08 2012-10-08 001 336

 Olen huomannut että inhoan ottaa kuvia ihmisistä. Tavallaan. On mahdotonta saada luonnollista ja aitoa kuvaa, jos kuvauksen kohteet tietävät olevansa kuvattavina. Kaikki katsovat aina suoraan kameraan karmiva tekohymy kasvoillaan. Kaikista pahimpia ovat "kännikuvat". Ihmiset sulloutuvat isoon läjään päästäkseen kaikki samaan kuvaan, ja ottavat järkyttävän alkoholinsekaisen hymyn a.ka irvistyksen. Sen lisäksi omaa alkoholijuomaa pitää esittää suurieleisesti, ettei jää pienintäkään epäilystä mitä sen illan viettoon kuuluu. Sen takia kuvaan useimmiten luontoa ja eläimiä.

 I really hate photographing people. They cannot be filmed just the way they are, because no one acts normal when they are in front of a camera. But how can you say about e.g a streetlight or a building, that it's faking. Actually, maybe them can also fake: human has built them to look like something, to represent something to hide the deficiency of their poor lifes.



Nick Cave and the Bad Seeds - Sunday's slave (my favourite sunday song)
Scandinavian Music Group  - Ruotsiin ja takaisin (my new favorite song, I've been listening this song 2 days nonstop!)

Thursday 1 November 2012

BW film

saara017 saara018 Skannasin mun ottamia mustavalkofilmikuvia. Hassu ja harmaa päivä takana. Räntäloskavesisateessa rämpimistä, hyviä keskusteluja, hyviä kahveja ja uskomattoman videotaiteen tekemistä kuvataidekoulun taukohuoneessa. Puhumattakaan velvollisuuksien välttelemisestä ja ihanista vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaatti-pesto-leivistä joita tein äsken iltapalaksi nam!