Friday, 3 August 2012

Rakentava monologi siitä mihin iskulause-t-paidat voi työntää ja kuvia mun naamasta (tietty!)

2012-07-30 001
Tuli tämmöinen hassu juttu mieleen. Oon monta vuotta miettinyt, miksi inhoan niin kovasti jotain slogan t-paitoja ja kuvia jossa on joku tosi fancy mietelause. Siis just niitä mitä weheartit ja tumblr on täynnä.
    Mulla halkeaa pää sillon, kun joku hihhuli moralisoi mun tekoja esim. "no sähän oot tosiaan kasvissyöjä miten voit muka syödä kananmunia" tai "et kai sä oikeasti oo tehny niin ja näin" tai sitte jakaa jotain päteviä elämänohjeita niinku paraskin zenmestari: "sun pitäs ottaa itsees niskasta kiinni ja ryhdistäytyy".  joojoo.
    Sitte kun joku molopää vielä tulee kadulla vastaan päällään t-paita johon on painettu joku tosi kliseinen elämänohje, vaikkapa LOVE LIVE LAUGH. Sitte sitä vaan aina miettii, että no ei vittu. Onko nää ihmiset nyt sitte nii upeita ihmisiä, että niiden paidoillaki on oikeus jaella muille elämänohjeita. kyllä pistää vihaksi. Ne t-paitojen tekstit on sitä paitsi yleensä ihan puhtaita itsestäänselvyyksiä. Näin kirpparilla yks päivä paidan, jossa luki  you'll never be as young as you are now . Ilmeeni:
ja oisin halunnut ostaa sen paidan ihan vaan sen takia, että voisin kirjottaa siihen isolla punaisella permanenttitussilla että YOU DON'T SAY
(ja ei, en oikeesti sortunut pistään blogimerkintään memekuvaa. Please forgive me!)
    Yksi outo teksti-t-paitojen alalaji on "humoristiset" itsensä morkkauspaidat. Miksi joku vapaaehtoisesti käyttäisi paitaa missä lukee "vaikea luonne" tai "omituinen höpöttäjä"? Miettikää tilanne, missä oot baarissa sellanen paita päällä. Joku tyyppi bongaa sut baarin toiselta puolelta ja on aikeissa tulla jutteleen ja tarjoon drinkin. Se kävelee itsevarmasti lähemmäksi kunnes se on niin lähellä, että se voi katsoa mitä sun paidassa lukee. "Omituinen höpöttäjä" kirkuu sun t-paita. Reaktio: okei hmmm. kuulostaa friikiltä,en tosiaankaan usko haluavani tutustuu johonki omituiseen höpöttäjään! Ensivaikutelma 10/10.
   Jos itse olisin t-paitojen graffojen suunnittelija, tekisin vain hienoja tekstejä paitoihin. Jotain tosi yllättävää ja hassua. Tai epäsopivaa. Sellasia tekstejä  että kun sen ohimennen sattuis lukaisemaan, joutuis hetken miettiin mitä helvettiä just luki. Esim "En ikinä oppinu ollieta, joten myin mun skeitin ja ostin longboardin" (näille ois kysyntää) tai "Jesse diggailee mua ehdoitta" "Olin vahinko" en tiiä teistä mutta mä ainaki käyttäisin noita hehehehhee. Tai siis, käyttäisin, jos suostuisin ylipäätään pitään iskulause-t-paitoja.
 2012-07-30 2012-07-30 001 019 2012-07-30 2012-07-30 001 024 ihan hullua miten paljon voi sää vaihtua vartissa. Eka oli tän näköistä. 2012-07-30 2012-07-30 001 025 sitte yhtäkkiä auton ulkopuolella näytti tältä. o-ho. 2012-07-30 2012-07-30 001 027 2012-07-30 2012-07-30 001 026

tässä on törkeän chilli biisi. uuh ja aah.

12 comments:

 1. agree ja sitä mieltä et sun pitäis lähtee t-paita alalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa että minulla on aateveljiä! Saattaa hyvinkin olla että voit bongailla parin vuoden päästä mun upeita t-paitoja halapahallin alennusrekistä.

   Delete
 2. vois kans kirjottaa siitä kuinka perseestä on se, et henkkamaukan tapaset kulutusjuhlan temppelit myy joy division-, nirvana-, mötikkäpaitoja jne hyvällä omallatunnolla 13-pikkupissiksille jotka on nähneet kivoja kuvia ja iskulauseita tumblrissa ja ostaa rätin sillä perusteella tuntematta bändiä millään tapaa. oliko se thriller nyt pink floydin biisi? t. rage

  hyvvää tekstiä sarpaneva! kyllä susta vielä t-paitasuunnittelija saadaan, mulle toi "jesse diggailee mua ehdoitta"!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta on ihan okei, että ketjuliikkeissä myydään bändipaitoja. Yleensä ne istuu paremmin ku ne jota on myynnissä piraijassa tai muissa musiikkioheistuotepuljuissa. Lisäksi helpompi ostaa, täällä lapissa kun ei oo enää edes sitä piraijaa mistä vois bändipaitansa poistaa. Ne pikkulissut vois ostaa ne paitansa myös jostain äxästä, en koe tarvetta udella ihmisiltä, jotka ostaa bändipaitansa h&m:ltä , onko ne true faneja. Jos ymmärsit pointtini. Mutta pakko myöntää, että kyllä se on vähän surullista, jos tietää että joku pitää oman lempibändini paitaa ja sille jollekin sen printti ei merkitse muuta kuin "siistiä kuvaa ja niinku hienoa bändin nimee".

   Delete
  2. Joo, vaikka satun olemaan 13-vuotias ja ostan vaatteita H&M:ltä, mun on pakko yhtyy tohon, että jos jollain on se pinkkivalkonen Hotmasta ostettu Mötleypaita päällä, ja se on vaa sillee 'joo jokku jätkät täs hyppii, hieno malli ja siisti paita hei, ostanpa'- ni musta se on jotenki tekopyhää.

   En oikeen osaa tätä selittää, mutta oon samoilla linjoilla sen suhteen, et ei sitä Blondie-paitaa kannata vetää päälle, jos ei tiedä, kuka Debbie Harry on.

   En vihaa noita paitoja, missä on just livelovelaugh- tms mietelauseita, mutta pakko sanoa, et kyllä noille sun suunnittelemille lausahduksille ois oitis tilausta.

   Mut in the end, ei kannata ottaa muotia ja trendejä niin vakavasti - joskus niidenki on vaan tarkotus ärsyttää, ja kunnolla!

   http://guabk.blogspot.fi/

   Delete
 3. oioioi olet upein! ps. rugerh =jeaaaa

  ReplyDelete
 4. yks kanssavihaaja ilmottautuu, yolo-tyyppiset iskulausepaidat on kyl nolointa paskaa ikinä. "dream big and believe yourself" "let go and laugh" joo-o, ei vittu. memekuvan voi antaa anteeks, se sopi ihan mainiost tähän. jatka samaa mallii, sun blogis on hyvä meininki!

  ReplyDelete
 5. ääähh näytät ihan tosi tutulta jotenkin mut ei aavistustakaan missä muka oisin voinut sut nähdä :D

  ja hahhaa, mun blogi saarnaa pahaa kliseetä mut ihan oikeesti ITE KEKSIN jokaisen verbin ja sit seuraavana päivänä blogin perustamisesta kävelin kauppaan joka pursus just jotain elänaurarakasta-krääsää ja tajuntaani iskostui näiden kolmen sanan yhdistelmän kliseisyys, argh.

  mitä tulee t-paitoihin niin meitsi inhoo kaikkia sellasia joissa lukee jotain epämääräsiä vuosilukuja ja jotain mist ei tiiä yhtään et viittaaks se mahdollisesti johonkin asiaan ja jos niin mihin ja voiks sitä käyttää jossei tiedä mihin ja jos se onkin jotain kauheeta ja kaikki muut tietää sen ja kattoo et mitä ton paita julistaa ja äh. ilman tekstejä/logoja/epämääräsiä juttuja on parhaat. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä niin komppailen sua tossa vuosiluku-printtikrääsä dilemmassa! :--D

   Delete
 6. Slogan paidoissa, ei lopulta oo mitään vikaa, jos niiden tekstit joku kirjoittaisi uudestaan. Eikö vaatteilla kuulu herättää huomiota, niin mä ainakin ajattelen. Erottua siitä saatanan massasta, missä 90% teineistä elään. Paita jossa lukee "Olin vahinko" tai "Pami pitää rauhallisena", ostaisin sellaisen heti. Kun teksti on ÖVERI, hyppää kaupungilla ensimmäisenä silmiin ja jää täydessä metrossa sun mieleen. Se on helmi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kutakuinkin täähän mun pointti olinkin tässä kirjoituksessa. Joooo haha mäki haluun pamipaidan:--DD

   Delete
 7. Sulla on huippu tyyli ja kirjotat asiallista tekstiä!!

  karoliinannn.blogspot.fi

  ReplyDelete