Thursday, 9 June 2011

UNDER THE MEDITERRANIAN SUN PART 2.

Lisää kuvamatskua Ranskanreissulta tulvii! Ajattelin ottaa kuvia vaatteista ja kengistä joita ostin Ranskasta, mutta oikeastaan en jaksa : D Lähes kaikki vaatteet, jota mulla näkyy näissä kuvissa (including ihana olkihattuni ) on  tosiaan ostettu tuolta. 
Jotenkin mulla on ollut pienoinen stressi päällä viime aikoina. Tuntuu että pitäisi joka paikkaan venyä ja tehdä lehtijuttuja, lorvia rannalla, tehdä kotitöitä ja maalata. Missä välissä mulla on muka aikaa matkustaa? Viime yönä sain valtavan inspiraatiotulvan, ja oli pakko nousta sängystä ja mennä piirtelemään pari luonnosta. Tein myös vahaväriliiduilla siis juuri niillä ällötyskynillä joilla piirrettiin aina ala-asteen kuviksen tunneilla kuvan Jeesuksesta. Ei hajuakaan mikä tämä kummallinen inspiraatio oli, mutta anyways oon ihan tyytyväinen lopputulokseen. Hallelujah!

En tiedä olenko ainoa (musta tuntuu että en), joka on oikeasti traumatisoitunut ala-asteen kuviksentunneista. Olen aina tykännyt piirtää ja maalata ja on taide veressä etc muuta paskaa, mutta mulle syntyi peruskoulun aikana vesivärejä ja vahaväriliituja kohtaan lähes 9 vuoden vihasuhde!  Ai miksikö? No ehkäpä siksi, että meillä ei ollut pätevää opettajaa joka olisi osannut käyttää muitakin piirustusvälineitä kun vesivärejä ja vahaliituja joten teimme kaikki kuviksentyömme niillä. Ja se oli aivan helvetin tylsää. Syy siihen, miksi koko ala-aste kulutettiin piirtelemällä liiduilla, voi olla myös se että se on melko halpaa huvia ja niiden käyttäminen ei  vaadi lähes minkäänlaisen tekniikan osaamista, tai vuosien kokemusta. 
Nykyisin rakastan vesiväreillä maalaamista, ehkä syynä on se, että yläasteen kuviksen tunneilla ei enää käytetty pahemmin vesivärejä jolloin siitä tuli vapaaehtoisempaa hommaa. Pullovärejä taas tuli käytettyä sitäkin enemmän, ja totta kai minulla on nyt sellainen vaihe elämässäni, että vihaan pullovärejä! 
Tutustuin kuvataidekoulussani vuosia sitten öljyvärimaalaamiseen ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Teen vuosittain 1-3 maalausta ja joitakin on ollut näyttelyssäkin. Siinä on sitä jotain, kun tekee maalauksen ohuen paperin sijasta paksulle canvaspohjalle täyteläisillä öljymaaleilla. Ainoa huono puoli noissa maaleissa on se, että ne haisee tosi vahvalle, joten sisällä pienessä asunnossa maalaaminen voi olla aika keljua. 

Nyt pitää mennä nukkumaan,että jaksan  herätä aamulla
XOXO

No comments:

Post a Comment