Tuesday, 9 September 2014

#vaintorniojutut

bloogg bloogg2 blooogg3 blloog4

Huh pitkästä aikaa postausta. Mulla on ollut kauan tekeillä sarjakuvamuotoinen juttu mun heinäkuun reissusta Nepaliin, mutta se on vieläkin kesken. Nyt koulujen alettua olen kyllä piristynyt hulluna tekemään kaikkea, siivoilen kämppääni, aloitin ompeluprojektin ja maalatakin huvittaisi. Plus töitä riittää ja sain tämänkin pikapostauksen tehtyä tänään koulun jälkeen. En hallitse vielä piirtöpöytää, joten nämä ovat hieman kömpelöitä näin aluksi.

 Mutta Tornio. Täällä siis asun, maailman söpöimmässä ja kummallisimman muotoisessa, oudosti sisustetussa yksiössä. Koska olen melkein aina asunut lähellä jokea, on ihanaa että uusi kotinikin on 100m päässä joenrannasta. Vieressä on vilkas tie, ja talomme parkki on usein täynnä subbareidenhuudattajia, mutta jotenkin viihdyn täällä.

 Kuitenkin Torniossa on joitakin vähän absurdeja puolia:
1. Ruotsin rajat ovat tosi TOSI avoimet. yksi ilta olin lenkillä, ja eksyin huomaamattani jotain epämääräistä tietä pitkin Ruotsiin. En huomannut sitä kuin vasta tarkasteltuani tienviittojen erilaista fonttia, ei tullut vastaan mitään kylttiä joka sanoisi että "tervetuloa Ruotsiin". Ja jos menen käymään Ruotsin puolella ihan tiedostaenkin, puhelin saattaa jumittua telian verkkoon koko päiväksi. Saattaa tulla tulevaisuudessa kalliita puhelinlaskuja.
2. Torniossa ei ole tietääkseni yhtään parkkimittaria?!?!?
3.Umpparissa saa joka keskiviikko koko illan ja pe-la 12 asti kaljan eurolla.
4.Nuoret ihan oikeasti ajaa viikonloppuisin keskustaa ympäri ja juo kaljaa. VAIKKA ON TÄÄLLÄ BAAREJAKIN. Just ne, joiden ohi ne ajaa niillä tärisevillä toyotoillaan. Olen varma, että parvekkeeltani meinasi tippua räystäs juuri noiden jumputtajien takia t. kukkahattunaapurikyttä 20v. Kävin liimaamassa iltamyöhällä meidän rappuun varoituslapun sen räystään takia.
5.Miksi täällä on niin paljon kauniita ihmisiä. kysynpähän vain. niinku täysin objektiivisesti.
6. Täällä on yks naurettavan hyvä kirppari, mutta se tuli kaupungin ainoan videovuokraamon paikalle. Eli nyt pitää tyytyä vain netflixiin.

TO BE CONTINUED----->

3 comments:

 1. Ihana postaus! Helpottaa vähän koti-ikävää, kun ite muutin vasta Torniosta pois. Olet hurjan taitava!

  ReplyDelete
 2. Voi kiitos kovasti! Tornio on kyllä loppujen lopuksi kai aika rakastettava paikka? Ainakin mulla ensivaikutelma on aika mainio. Onneksi tänne voi aina palata, kun koti-ikävä iskee äärimmilleen! :--)

  ReplyDelete
 3. 22 vuotta Torniossa asuneena (viimeiset 2 vuotta Oulussa tosin) voin valitettavasti todeta, että Tornion amispilistelypiirit ovat voimissaan. Sitä on itse asiassa yritetty kitkeä ihan kaupunginhallituksen tasollakin: keskustaan on mm. ilmestynyt hidasteita keskelle pilisrinkiä ja keskustan katuja on yritetty sulkea öiksi. Ei se tietenkään oikein toimi, jostain syystä joidenkin on ihan pakko vaikka väkisin päästä keskustaan jumputtelemaan. Joten I feel you, se bassojytke kyllä varmasti kaikuu Torniossa hamaan loppuun asti.

  Parkkimittareista tuli mieleen, että Länsirannalla kauppakeskusta vastapäätä oli yhdessä vaiheessa parkkimittari, mutta siitä on kyllä taidettu luopua? Nykyään siellä pitää vain muistaa käyttää P-kiekkoa. Itte asiassa ennen vuotta 2008 Torniossa oikeasti kukaan ei vahtinu edes parkkikiekkojen käyttöä, mutta sitten päätettiin siirtyä johonkin ison maailman malliin, kun oltiin saatu kauppakeskus ja Ikea.

  ReplyDelete