Saturday, 30 July 2011

I feel betterEn ymmärrä, miksi graffitien teko on niin kamalaa ja ankarasti rangaistavaa. Jotkut työt ovat todella hienoja, ja mielummin niitä katselee, kun ankeaa harmaata paskaista betoniseinää. Mielestäni valtio voisi palkata taideopiskelijoita maalamaan rumien kerrostalojen ja muiden rakennusten ulkoasua kauniimmaksi.

I don't understand why it's so evil act to make graffitis, and people get so strict penalty for doing them . Some of graffitis are so cool, and certainly rather watch good colorful graffitis than ugly, shitty grey buildings.  I think that the state should hire art students to paint some colors to the ugly blogs and other buildings of state. 

Aika kuluu tosi nopeaa. En vaan voi ymmärtää! Vasta oli kevät, ja ylihuomenna on jo elokuu. Kävin tänään nostalgiaretkellä istuskelemassa vanhan ala-asteeni pihalla. Tuntui niin turvalliselta istua siinä samalla penkillä, missä olin istunut niin monta kertaa ennenkin, ja katsoa koulurakennusta jonne pienempänä joka aamu menin.

Mua hirvittää, kun tuntuu, että mun elämä on edennyt melkein seitsemääntoista vuoteen ihan silmänräpäyksessä. Siltähän se tietenkin nyt tuntuu, mutta ei pienempänä tuntunut, kun laskin, että on vielä 10....9...8...7...6...5 vuotta siihen, että olen täysi-ikäinen. Nyt siihen on vuosi. 

Muistan, kun pääsin eskarista ja menin ensimmäiselle luokalle, ja menin yksi päivä käymään vanhassa päiväkodissani. Kiipesin pihalla olevaan kiipeilytelineeseen, katsoin sieltä "korkealta" maailmaa ja tuntui niin aikuiselta ja isolta. Olin varma, että nyt kun osaan aakkoset ja kirjaimet osaan tehdä mitä vain. 
Enää ei tunnu. Isoksi kasvaessani olen oppinut sellaiset todella tarpeettomat taidot kuin itsensä väheksyminen, itseinho, kateus ja laiskuus. Lapsilla on niin helppo elää tässä kierossa maailmassa, heillä ei ole minkään sortin ulkonäköpaineita eikä heitä nolota kysellä "typeriä" asioita, jotka vaivaavat heidän mieltään. Heille jokainen päivä on uusi seikkailu ja tilaisuus oppia uusia asioita, joita voi hyödyntää myöhemmin elämässä.
Voi luoja toivoisin välillä olevani taas ala-asteikäinen! Jos voisin tavata 10vuotiaan minäni, sanoisin hänelle:
 älä ikinä juo tai polta (paitsi joskus vain) äläkä tee mitään kamalan typerää. Äläkä varsinkaan juokse poliiseja karkuun. Unohda se tyttö joka sanoi sinulle rumasti, ja ole sen pojan kaveri jota kiusataan jokaisella välitunnilla. Älä välitä mitä muut sanoo sinusta, ole rohkeasti oma itsesi (paitsi skippaa se emoaika pois ihan suosiolla, se ei helpota kenenkään elämää).     

Muokkasin läpällä tällaisen taikatyttökuvan :D
knock knock , who's there?


9 comments:

 1. viisaita puhut! noi kaks viimeistä kappaletta on eri buenoi.

  ReplyDelete
 2. itseasiassa rovaniemellä on graffitiseiniä, jotka on palkattujen graffitimaalareiden tekemiä:)

  ReplyDelete
 3. Tiedän, mutta niitä voisi olla enemmänkin.

  ReplyDelete
 4. Mun mielestä hyvin sanottu toi että lapsilla on helpompaa, mut siin oon eri mieltä etteikö 17vuotiaallekkin joka päivä olis uusi seikkailu ja tilaisuus oppia uutta. Musta enemmänkin tuntuu et opin uutta jopa enemmän ku silloin 10v.

  Graffitijutuista oon ehdottomasti samaa mieltä! Rovaniemellä pitäis olla _enemmän_ tilaa ja mahdollisuutta tehdä graffiteja laillisesti! Ne on todellakin paljon hienompia kuin joku tylsä tiiliseinä.

  ReplyDelete
 5. Olen samaa mieltä, että myös tällä iällä oppii paljon, mutta silloin 10vuotiaana oppi paljon sellaisia asioita, jotka tuntuvat nykyään aivan itsestäänselvyydeltä. Eiköhän pistetetä adressi pystyyn, että enemmän graffitinteko mahdollisuuksia rovaniemelle? :--) sitten kielletyt paikat jäisi maalaamatta, ja moni (read as me) jäisi ilman sakkolappua ja oikeudenkäyntikuluja :D

  ReplyDelete
 6. Jep! Mutta ite lähit juokseen ;P

  ReplyDelete
 7. Niin lähdin! Ja sehän mulla vasta vituttaakin! Sen takia haluaisinkin sanoa 10-vuotiaalle itselleni, että älä ikinä juokse poliiseja karkuun jos olet bommaamassa.

  ReplyDelete
 8. Loving graffiti aND YOUR PINK HAIR+BLACK LIPSTICK TOO
  XXX

  ReplyDelete
 9. it´s so amazing art! :)
  you´re perfect!:)

  ReplyDelete