Wednesday 20 April 2011

Kuuletko kun hautausmaa vetää käteen?

Lace skirt: Lindex
Top: Gina tricot
Belt: 2nd hand
Shoes: 2nd hand
Cardigan: Mixx's
Biker jacket: H&M

Pahoinvointivaltio

Mulla oksettaa oksettaa oksettaa! Ai mikäkö? (VARAUDU, NYT ON TULOSSA HELVETIN TEKOPYHÄÄ TEKSTIÄ):Kauneusihanteet, tekopyhät kansankusettajat-edustajat, suvaitsemattomuus, massateinit, juorulehtien sivuille itseään myyvät tissihirviöt ei, en puhu ainakaan Tuksusta, ala-asteikäiset skidit, jotka haluavat olla niiiin aikuisia ja meikkaavat, röökaavat, juovat ja pukeutuvat kuin yläastelaiset! Lasten niskaan vyörytetään valtavat paineet mediassa ja kaveriporukoissa. Pitää olla nätti ,laiha, hauska, pitää pärjätä koulussa paremmin kuin muut. Pitää olla parempi. Parempi kuin mitä? Koko elämä on oikeastaan pelkkää kilpajuoksua. Mutta missä on maali ja miten sen voi edes koskaan saavuttaa? Miten käy viimeisenä tuleville?
Olen huomannut, että joidenkin ystävieni vanhemmilla on todella suuret odotukset lapsistaan , ja he haluavat tyttäristään ja pojistaan tulevia lääkäreitä, lakimiehiä ja poliitikkoja. Kaikki on suunniteltu valmiiksi. Koulun pitää mennä kaiken edelle, ja lapselle ollaan vihaisia jos kokeesta tulee alle 8. Minusta se on aivan kohtuutonta! Olen hyvin onnellinen, että minun vanhempani eivät ole koskaan olleet tuollaisia raivopersekouluaddikteja! Elämä on kuitenkin melko lyhyt. Mieti tilanne, että istut vanhana lapsenlapsiesi kanssa takan ääressä eräänä talvi-iltana. Sitten ne muksut haluais yhtäkkiä kuulla jotain sun elämästä, millainen nuoruus sulla oli? Teitkö mitään jännittävää? Ja sun pitää vastata, että "no hmm  ei mulla nyt oo mitään mielenkiintoista kerrottavaa, katsos kun mummo/pappa  tuhlasi 1/3 elämästään opiskellakseen ammattiin, jota se oikeastaan vihasi ja lusi siellä sitten siihen asti että pääsi eläkkeelle. "
Jos kuolisin huomenna, varmasti katuisin että olen viettänyt niinkin paljon (ai muka paljon) aikaa koulussa, lukien kokeisiin, ja tehden kotiläksyjä koska sen ajan olisi voinut käyttää niin paljon paremminkin.
Esimerkiksi ystävien ja perheen kanssa.
kuva weheartit.com



Ai niin! oon tässä viime aikoina miettinyt, että pitäisikö mun laittaa valkonen tukka ja eilen tein tällaisen "sairaan hienon" kuvamuokkauksen. Blondi letti vois olla ihan kivaa vaihtelua kun mulla on ollut punaiset hiukset jo puoli vuotta tylsää!  Joten tänään aloitin Projekti Blondin, ja ensimmäinen värinpoisto on nyt tehty. En tosiaankaan ole tyytyväinen tulokseen, kuvamatskua heitän vasta kun nää on vähintään kusenkeltaiset. Nyt näissä on vitun veikeä värikirjo ketunruskeasta kirkkaankeltaiseen. ei näin.
Huomaa muuten loistavat kuvan muokkaustaitoni ja yhdennäköisyyteni ylemmän kuvan henkilön kanssa ^ duckface, I LOVE IT!

Monday 18 April 2011

You take my breath away (literally!)




Otettiin kerran ystäväni kanssa vähän erilaisia päivän asu-kuvia.

Mekko: 2nd hand
Niittivyö: GT

Oon oikeasti hankala ihminen! Kun mikään ei kelpaa aina pitää valittaa.Talvella valitan kun on niin helvetin pimeää ja kylmää, keväällä valitan kun on niin saakelin kirkasta ja tulee hirveän kipeäksi pää ja tulee ja sataa eikä tiedä miten pitäisi pukeutua. Kesällä mä kitisen ku huh-huh on liian kuuma ja sääskiä ja kylmää vettä. (Syksyssä taas ei ole mitään valitettavaa. Paitsi yöpakkaset.) Syksy on paras vuodenaika.
Voin tuntea nahoissani, kuinka kesä koko ajan vyöryy lähemmäs ja lähemmäs. Ei tarmasti viime vuonna tähän aikaan vuodesta ollut näin lämmintä! Vai oliko? Anyways vapuksi kiitos oikeen lämmintä säätä
Oon just nyt niin väsynyt,että kohta nukahdan näppäimistölle, nukuin taas viime yönä vajaat 5-6 tuntia ja se ei _todellakaan_ riitä ylläpitämään mun aivotoimintaa 12 tuntia käynnissä. Aamulla nukuin pommiin ja kun kävelin (read as: ryömin) keskustasta kouluun übervittuuntuneena ja väsyneenä ,vastaantulijat varmaan luuli että oon joku rappioteini666 aamutuubassa kun kävelin hoiperrellen ja silmät puoliksi kiinni kävelytiellä. Hyvä minä.
Ja koulun jälkeen vedin raget pyörien parkkipaikalla, kun luulin että mun pyörä oltiin varastettu! Jupisin siinä aikani ja vannoin kostoa niille nisteille, jotka oli kehdannut viedä minun pinkin mummopyörän kunnes sitten tajusin, että NIIN JOO MÄHÄN TULIN AUTOLLA KOULUUN..... Vähän nolotti kun olin siinä päivitellyt kovaan ääneen että mun pyörä on keikattu mitä vittua½?!! Ehkä meen nukkuun ja nukun kunnolla ,ettei tarvi huomenna noloilla niin paljon. Ehkä.




Seikkailua kerrakseen.


Jaahas,viikonloppu oli ja meni . Pakko myöntää, että tää on mahdollisesti ollut oudoin viikonloppu koko vuotena! Perjantain vietin bändini Anestesian, ja kämppisbändin Parantolan kanssa treeniksellä. Harjoiteltiin tulevaa keikkaa varten ja vähän juhlittiin. Sitten illemmalla vuokraisäntämme naapurista veti hirveät raget, koska me meluttiin kuulemma liikaa. Se katkaisi sähköt treenikseltä, ja uhkasi soittaa kytät paikalle (minkä se sitten tekikin örrr). Poliisit sitten pärähti paikalle, ja ne hääti koko 13 ihmisen porukan ulos talosta ja yksi joutui poliisiauton kyydissä kotiin. Ja takaisin trenikselle ei ole enää menemistä, hienoa. Nyt meni sitten treenikämppä alta, ja huhtikuun lopussa olisi keikka. Koska me ei voida harjoitella, keikka pitää varmaan perua ja mulla harmittaa se tosi kovasti! En tosiaankaan tiedä mitä bändille nyt tapahtuu, kun Rovaniemellä treenikset on niin kiven alla... Ja kaiken lisäksi mulla jäi siinä lähtöpaniikis -kiireessä mun iPod sinne treenikselle, mut joku vissiin otti sen mukaansa? hope so


 Lauantai meni valokuvatessa, seikkaillessa ja elokuvia katsellessa hyvän ystäväni seurassa :--)! Oli tosi hauskaa 

Wednesday 13 April 2011

Is this emotion everlasting?

My little sister who is 9yo ,has took these photos. She has some talents (maybe)

Outfit of day:
T-shirt / 2nd hand
Blazer /2nd hand
Skirt / H&M
Beanie/ 2nd hand

Today I had almost busy day. I've made some magazine works and some photoshooting with Inis (photos come  later). I also watched one swedish vampire movie called "Låt den rätte komma in" in finnish Ystävät hämärän jälkeen. It was awwwwsome, seriously! Even though vampiremovies are nowadays clichée with a capital C, this was filmed so sensitively  and it was particularly aesthetic delight.
...
My newest painting named "You wanna happy ending?". Atm it's in our Artschool's gallery .

Monday 11 April 2011

bloody hell, I'm tired

But luckily I don't have to go to school until 10.30 so I can sleep looooooong.
G'night my dear fuckers !

Sunday 10 April 2011

Chilli vkl


Viikonloppuna oli Simerockin bändikisat , siellä esiintyi muutamien kavereideni bändit joten olihan sinne sitten pakko mennä. Perjantaina oli karsinnat ja lauantaina oli vissiin finaali. Olin kumpanakin päivänä siellä , mutta siltikään mulla ei ole mitään hajua, ketkä pääs jatkoon ja kuka voitti sen koko paskan. Any ways, perjantaina mentiin bändikisojen jälkeen jatkoille ja tässä on vähän kuvamatskua siitä.
Aatun kanssa kaupassa...





hiukset on sekaisin kun tanssin koko illan

jammailtiin


Parantola ---> tsekkaa Parantolan myspace

Parantola
Segmentum

Thursday 7 April 2011

Ke-pe-ä fiilis ja kevättä rinnas

Nurmikko ,asfaltti ovat siinä eikä niitä paljon ajattele
Paksu talvi on ohi ja lumen alta paljastuu taas nurmikko ,asfaltti vaikkei niitä tiennyt
ajat vierivät eteenpäin kun etsii tarpeeksi kauan itseään löytää
vanhuksen ja lapsen yhtä aikaa.

Mulla on ihan voittajafiilis, sain tänään mun maalauksen kuvataidekoulussa valmiiksi (just ja just ajoissa) , ja huomenna ois näyttely,se on Revontuli-kauppakeskuksessa kaikki kipikipisinne!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin

Wednesday 6 April 2011

Ruma kaunis rakas rikas rämä mutta oma Rovaniemi

 Päivän asu


Ruutupaita /Revontulikirppis
Vyö / äitini vanha
Mekko / Lindex
Kengät / Revontulikirppis
Asekorvakoru (joka ei nyt
kyllä pahemmin näy)
/ valtakadun kirpputori
Hattu /Mixx's



Me och mustascho-Antti


Olin eilen (taas vaihteeksi) treeniksellä bändin kanssa. Saatiin tehtyä pari uutta biisiä ja soitto luisti muutenkin tosi hyvin! Sitten yläkerran asunnosta joku nainen, jolla oli synttärit toi meille lautasellisen kakkua :--D Se oli tosi kiltisti tehty, ja kakku oli vieläpä tosi hyvää! Treenikseltä lähdettyäni tuli hirveä hinku ottaa valokuvia ja jäin sitten ottamaan vähän kokeellisia outoja valokuvia Jätkänkynttilän sillalle vaikka oli vähän kylmää ja olis pitänyt mennä kämpille tekemään töitä..
 Ihanaa kun mulla on tänään vapaapäivä koulusta. Tai nohhhh mullahan alkaisi 40 minsan päästä historian pohjatunti, mutta en jaksa mennä sinne, kun olisi  pitänyt tehdä historian essee Rokokoosta sille tunnille. Tänään mulla on ohjelmassa pelkästään esseiden tekoa, historian lukua ja maalausta (koska kuvataidekoulun näyttely on vissiin jo ylihuomenna ja mun maalaus on vielä kesken, mitä vittua teen?! )
Katja ja noora

Superhyvää kakkua

omnomnm, ei ollut lusikkaa joten kakkua piti syödä käsin.










                                      


Löysin toissapäivänä kirpparilta aivan uskomattoman löydön!Vuoden 1981 Rolling Stone lehden, joka julkaistiin John Lennonin kuoleman jälkeen ja siinä on julkaistu Lennonin kuolemaa edeltävänä päivänä  Annie Leibovitzin ottamat kuvat! Kääk olen onnesta soikea ja pyöreä ja vihreä ja keltainen koska olen aina halunnut lukea tuon lehden.  JA se maksoi vain 3 euroa.



Ja tähän loppuun vielä kysymys: 
Oliko tämä blogimerkintä liian pitkä? Itse tykkään tehdä tällaisia postauksia ,missä on paljon kuvia, mutta eri asia onko niitä kiva lukea. Kommentoikaa!

Friday 1 April 2011

Only coffee and Rock 'n' Roll (but I like it)

Olin tänään aamupäivän lojumassa Kauppayhtiöllä Paulan kanssa ja otettiin vähän kuvia ja parannettiin maailmaa. Tosi loistavaa ,ku on koeviikko, pääsin jo kymmeneltä koulusta! Ens viikolla käyn koulussa tekemässä 3 koetta and that's it. Vähän harmittaa, kun viikonloppuna olisi kaikkea happenkia ja taidan joutua jättään ne välistä, koska hitler kokeisiinluku ja yhteiskuntaopin portfolio.......... satan


Jumaloin kahvila kauppayhtiön takaterassia! Se on niin suojaisa ja jotenkin kotoisa paikka. Siellä on käyty monet henkevät keskustelut ja poltettu aivan liian monta tupakkaa liian monen kahvikupillisen jälkeen. Jos asut/käyt Rovaniemellä ,etkä ole koskaan käynyt Kauppayhtiöllä , mene ihmeessä käymään tämä ei ollut pyyntö vaan käsky! Se on vanha hieno rakennus, joka on täynnä retrohuonekaluja, ja kaikkea mahdollista muuta vanhaa roinaa (ja ne kaikki ovat myynnissä). Sieltä saa pe-la tuoretta sushia ja sieltä saa törkeän hyvää kaakoata! Ja siellä on muutenkin paljon erilaisia tapahtumia esim keikkoja ja lyhytelokuvia ja levyjulkkareita. 




Ihanaa huomata ,miten ilma lämpenee ja kevät yrittää taistella itseään esiin lumen alta. En voi uskoa, että on jo huhtikuu.. Yritin muuten eilen tosissani koijjata ihmisiä (kuten aina aprillipäivänä), ja jopa onnistuin siinä kerran! Toisaalta oli kamalaa kun koko päivänä ei saanut uskoa mitään, mitä toiset sanoivat. Hahaa loosers en mennyt halpaan!


 Päivän asu:
Kauluspaita kirpparilta 0e
Mekko kirpparilta 4e
Misfits t-paita (alla) kirpparilta 1,5 e
Nittivyö Gina tricot 11e


Voi kai olla vastenmielistä nousta vaikka muut ihmiset nousevat. 
Voi kai unohtaa kuulla lintujen laulua.
Voi kai olla vastenmielistä totuttautua taas uuteen juhlaan, juuri kun ehdit tottua hämärään. 
Voi kai unohtaa herätä kun uusi kevät saapuu taas. Ja herätessäsi et ole yksin poika.
                                                                                          Sur-rur : Uusi kevät saapuu taas


Neiti Paula ja painovoimaa uhmaavan juoman arvoitus
Itsetekemäni tupakkakotelo ja maailman paras huulipuna!